Alexei Navalnyj og kampen om tsartronen

Alexei Navalnyj og kampen om tsartronen

av | Artikler: Horoskoper

Av Per Henrik Gullfoss

Verden har lenge vært så opptatt av Trump, Corona og miljø at svært mye har gått under radaren.
At Russlands mest profilerte opposisjonelle Alexei Navalnyj ble forgiftet med den russiske nervegiften novitsjok, og overlevde takket være transport til et sykehus i Tyskland, var allikevel noe de fleste fikk med seg.

Aleksej Navalnyj er en russisk jurist og opposisjonspolitiker. Han regnes som en av lederne for den utenomparlamentariske opposisjonen i Russland, og er en an Putins største utfordrere.

Det har også vært omtalt at han straks han ble frisk valgte å reise tilbake til Moskva. Der ble han straks arrestert for å ikke ha overholdt meldeplikten fra tidligere dommer. Noe som kan være vanskelig når man ligger i koma på et tysk sykehus. Du vet disse tyskerne er ganske strenge og disiplinerte, så det var nok ikke bare enkelt å få meldt seg der han skulle.

Navalnyj har ellers vært en politisk aktivist siden 2009. Hans egentlige profesjon er advokat. Selv sier han at han er opptatt av å avsløre korrupsjon i det politiske og finansielle miljøet i Russland.

Jeg ble litt nysgjerrig på hva som kan drive en mann, som med nød og neppe har overlevd et godt organisert mordforsøk, å reise tilbake til Russland. En forgiftning som krever store ressurser og tilgang på makt og innflytelse for å kunne gjennomføres. Det skjedde i forbindelse med at han la ut bilder av et gigantisk palass i Sotsji, som visstnok skal være til disposisjon for Vladimir Putin, jernmannen på den russiske tronen, som etter hvert ligner mer og mer på tsaren.

Det første vi kan se i Navalnyjs horoskop er at han er en drømmer og idealist. Solen og Venus står sammen i Tvillingene i opposisjon til Neptun. Et aspekt som ofte finnes i horoskopet til kunstnere og idealister som er preget av at virkeligheten alltid blir for liten for drømmene. Det gir meg det første pekepinn om hvorfor han dro tilbake til Russland. Det mytologiske og ideelle er ofte mer virkelig og av større betydning enn den «lille» verden. Det er med andre ord bedre å dø som en mytologisk helt, enn å overleve som en betydningsløs sliter som går i ett med tapetet.

Han er også velsignet med en konjunksjon av Jupiter og Merkur i Tyren. Den er i trigon til Saturn og kvadrat til Mars. Det vil si at han har litt honningtunge og kan gi vekt og mening til sine ord. Det kan «hende» han er litt argumentativ og liker en krangel, men han er også fornuftig og målrettet. Han har med andre ord en god hjerne som kan forstå hvordan ting virker, men som ikke aner noe om hvordan man holder kjeft i tide. Dette behovet for å ha rett og uttrykke sin mening kan være utfordrende i et land hvor det er så som så med fritt ord og fri presse.

Det siste jeg vil ta opp er sydnoden nær Chiron og nordnoden på Uranus. Han fødes derfor med en erfaring av hvordan det er å være avvist og ikke få plass i verden. Det smertefulle i å stå alene i kampen mot større krefter, er noe han har gjort før og er kjent med fra tidligere liv. Uranus på nordenden sier at hans sjel vokser når han går sine egne veier. Når han tør å være unik og annerledes og kjempe for verdier som frihet og rett til å styre over sine egne verdier og meninger.

For å oppsummere så blir Navalnyj en selvoppnevnt offentlig advokat for folkets rettigheter. Denne advokaten er idealistisk og arbeider uten honorar. Han er villig til å dø for retten til å si sine meninger, og kjemper for det han mener er individets frihet til å ha sine egne verdier og opplevelse av hva som er viktig.

Takk for at du har fulgt med hit. Jeg håper at denne gjennomgangen har gitt deg, som det ga meg, en klarere forståelse av hvorfor denne mannen valgte å dra hjem til Russland hvor han bare kan vente forfølgelse, fengsel og muligens nye mordforsøk.
Han har også Saturn i tiende hus i Krepsen. Det forteller oss at han føler personlig ansvar for folket og gjerne vil være leder og autoritet for folket som han elsker.


Per Henrik Gullfoss, astrolog, tarotlegger, foredragsholder, kursleder, forfatter www.gullfoss.no

Flere artikler: